Kutsu ajattelutyylitutkimukseen

Hyvät opiskelijat,

tämä on kutsu Helsingin yliopistossa tehtävään tutkimukseen. Tutkimuksessa kartoitetaan ihmisten näkemyksiä sellaisista ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista, jotka usein jakavat mielipiteitä. Tutkimuksessa selvitetään myös erilaisia ajattelutyylejä sekä sitä, millaisia mielipiteiden perusteluita pidetään hyvinä ja millaisia huonoina.


Tutkimustietoa näistä asioista ei juuri ole, ja olisinkin erittäin kiitollinen, jos voisit osallistua tähän tutkimukseen. Korvaukseksi osallistumisestasi saat halutessasi kuvauksen neljästä omasta ajattelutyylistäsi. Palaute ajattelutyyleistäsi annetaan tutkimuksessa valitsemasi nimimerkin perusteella ja se löytyy maaliskuun alkupuolella tutkimusryhmämme kotisivuilta: https://blogs.helsinki.fi/everyday-thinking/ (kohdasta ’Palautetta tutkimukseen osallistuneille’).

Osallistuminen tapahtuu vastaamalla kyselylomakkeeseen (linkki alla). Vastaaminen kestää noin 35 minuuttia. Tietoturvasyistä vastauksia ei voi väliaikaisesti tallentaa, joten vastaamisen tulee tapahtua yhdellä kertaa. Kaikki analyysit tehdään ryhmätasolla eikä henkilökohtaisia tietoja kerätä, joten henkilöllisyyttäsi ei voida tunnistaa. Valmis aineisto tallennetaan ilman nimimerkkejä tutkimustietoarkistoon muiden tutkijoiden käytettäväksi. Vastaaminen on vapaaehtoista ja lomakkeen teon voi keskeyttää milloin tahansa. Palautetta voidaan kuitenkin antaa vain, jos lomake on täytetty kokonaan.


Vastausaikaa on 10.1 2021 asti, jonka jälkeen lomake sulkeutuu.


Tutkimus on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. Huomaa, että lomake ei ehkä näy kunnolla puhelimella, joten kysely kannattaa täyttää tietokoneella ja koko ruudun näkymällä.
Kyselylomake löytyy osoitteesta:
https://www.mv.helsinki.fi/home/jkaurama/argumentit.html.


Pyrin mahdollisimman kattavaan otokseen, joten voit erittäin mielellään jakaa tätä tutkimuskutsua myös eteenpäin.


Suuret kiitokset jokaiselle osallistujalle!

Ystävällisin terveisin,

Pinja Marin, psykologi, väitöskirjan tekijä
Sähköposti: ajattelun-psykologia at helsinki.fi
Psykologian ja logopedian laitos
Helsingin yliopisto

Jätä kommentti