Kutsu ajattelutyylitutkimukseen

Hyvät opiskelijat,

tämä on kutsu Helsingin yliopistossa tehtävään tutkimukseen. Tutkimuksessa kartoitetaan ihmisten näkemyksiä sellaisista ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista, jotka usein jakavat mielipiteitä. Tutkimuksessa selvitetään myös erilaisia ajattelutyylejä sekä sitä, millaisia mielipiteiden perusteluita pidetään hyvinä ja millaisia huonoina.


Tutkimustietoa näistä asioista ei juuri ole, ja olisinkin erittäin kiitollinen, jos voisit osallistua tähän tutkimukseen. Korvaukseksi osallistumisestasi saat halutessasi kuvauksen neljästä omasta ajattelutyylistäsi. Palaute ajattelutyyleistäsi annetaan tutkimuksessa valitsemasi nimimerkin perusteella ja se löytyy maaliskuun alkupuolella tutkimusryhmämme kotisivuilta: https://blogs.helsinki.fi/everyday-thinking/ (kohdasta ’Palautetta tutkimukseen osallistuneille’).

Osallistuminen tapahtuu vastaamalla kyselylomakkeeseen (linkki alla). Vastaaminen kestää noin 35 minuuttia. Tietoturvasyistä vastauksia ei voi väliaikaisesti tallentaa, joten vastaamisen tulee tapahtua yhdellä kertaa. Kaikki analyysit tehdään ryhmätasolla eikä henkilökohtaisia tietoja kerätä, joten henkilöllisyyttäsi ei voida tunnistaa. Valmis aineisto tallennetaan ilman nimimerkkejä tutkimustietoarkistoon muiden tutkijoiden käytettäväksi. Vastaaminen on vapaaehtoista ja lomakkeen teon voi keskeyttää milloin tahansa. Palautetta voidaan kuitenkin antaa vain, jos lomake on täytetty kokonaan.


Vastausaikaa on 10.1 2021 asti, jonka jälkeen lomake sulkeutuu.


Tutkimus on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. Huomaa, että lomake ei ehkä näy kunnolla puhelimella, joten kysely kannattaa täyttää tietokoneella ja koko ruudun näkymällä.
Kyselylomake löytyy osoitteesta:
https://www.mv.helsinki.fi/home/jkaurama/argumentit.html.


Pyrin mahdollisimman kattavaan otokseen, joten voit erittäin mielellään jakaa tätä tutkimuskutsua myös eteenpäin.


Suuret kiitokset jokaiselle osallistujalle!

Ystävällisin terveisin,

Pinja Marin, psykologi, väitöskirjan tekijä
Sähköposti: ajattelun-psykologia at helsinki.fi
Psykologian ja logopedian laitos
Helsingin yliopisto

Uusia hallituslaisia kaivataan!

Nykyinen hallitus on pyörittänyt hallitustoimintaa jo useamman vuoden, joten yhdistys kaipailisi uusia naamoja toimintaan. Me vanhat hallituslaiset kyllä autamme, ja osa meistä tulee olemaan jatkossakin mukana hallitustyössä, mutta olemme yhdessä sitä mieltä, että nyt on uuden sukupolven aika, jotta toimintaan saadaan uusia ideoita ja intoa. Nyt kun olemme jo kuukausia harjoitelleet opiskelua etäyhteyksin, niin enää eivät maantieteelliset rajoituksetkaan kiusaa yhdistyksen toimintaa. Etäyhteysmaailma on tuonut anatislaisia lähemmäs.

Anatis hakee siis toimikaudelle 2021 puheenjohtajaa, sihteeriä ja rahastonhoitajaa. Jos olet kiinnostunut, niin laita viestiä osoitteeseen anatis at anatis piste fi.

Tenttiarkistoa päivitetty ja WhatsApp-ryhmä perustettu

Tenttiarkistoon tuli tänään lisättyä 86 uutta tenttiä (!), ja samalla teimme tenttitärppienlähetyslomakkeen, jonka avulla tärppejä on helppo lähetellä ympäri Suomea.

Lisäksi Anatis sai oman WhatsApp-ryhmänsä, jonka linkki löytyy salasanasuojatulta alueelta. Jos olet jäsen etkä tiedä salasanaa, lähetä sähköpostia yhdistyksen osoitteeseen anatis miukumauku anatis piste fi.

Yhdistyksen kevätkokous 2020

Kevätkokouksessa 13.3.2020 hyväksyttiin yhdistyksen vuosikertomus ja tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus edellisen vuoden hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Yhdistyksellä oli vuoden 2019 lopussa rahaa 49,30 €.

Hallituksen kokous 1/2020

Perjantaina 13.3.2020 pidimme hallituksen kokouksen ja yhdistyksen kevätkokouksen siihen perään Turun yliopiston Feeniks-kirjastolla. Seuraavat asiat käsiteltiin:

  • Kaksi uutta jäsentä hyväksyttiin jäseniksi
  • Kenneth on digitoinut tenttiarkiston n. 80-prosenttisesti
  • Sami maksoi yhdistyksen sivuston webhotellimaksun (50 €)
  • Anatiksen tili on nyt S-Pankissa
  • Jäsentietolomakkeeseen tulee kysymys, että mistä henkilö on saanut tietää yhdistyksestä
  • Anatislaiset ovat olleet Turun ylioppilaslehdessä
  • Tylkkärin juttu tulee Turun Sanomien pääsiäisnumeroon

Anatislaiset kuvattavana Tylkkäriin

Anatislaisia haastateltiin Turun ylioppilaslehteen, tuttavallisemmin Tylkkäriin, viime viikolla. Tänään otettiin rouheat pressikuvat meistä mm. Turun yliopiston tiedon portailla ja työmaalla. Ensi viikon ylioppilaslehdestä löytyy haastatteluja ja kuvia meistä siis!

Aleksi Saarinen päätoimittaja Teemu Perhiön kuvattavana.